Onderhoud

Bezoek ook onze andere winkel Houtcenter DE PAKMAN

 

www.depakman.be

Adres:

HEISTSE HOEKSTRAAT 4D

Industriezone C

2220 HEIST OP DEN BERG

tel. 015 24 50 77

open:

dinsdag tot vrijdag van

7 u tot 12u 12u30 tot 19 u

zaterdag van

9 u tot 16 uur

zondag van

10 tot 16 uur

MAANDAG en feestdagen GESLOTEN

Verlofdagen

 

Wij zijn gesloten op:

 

20 tot en met 30 juli 2018

13-14-15 augustus 2018

1 november 2018

11 november 2018

23-24-25 december 2018

30-31 december 2018

 

 

 

Volg ons ook op Facebook!

PREVENTIE - het mooi houden van alle uw houten meubels, parket en andere vloeren

 

* hoe parket en meubelen onderhouden

* voorkomen dat er barsten enz....

* hoe onderhouden

* wat te doen tegen vlekken

Zo hou je je vloer in tiptop conditie:

 

1.Zand en vuil hebben het effect van schuurpapier op je vloer. Vermijd ze. Zorg bij inloop van buiten altijd voor een aangepaste vloermat.

2.Stofzuig je vloer regelmatig of neem hem af met een doek.

3.Bescherm meubel- en stoelpoten met viltjes. Gebruik (kantoor)stoelen en fauteuils met zachte wielen, geschikt voor parket, en/of plaats een passende kantoormat. Als je zware voorwerpen wil verplaatsen, til je ze best op in plaats van ze te verschuiven.

4.Plaats kamerplanten die op je parketvloer staan in een pot die geen water doorlaat.

5.Verwijder water of andere vloeistoffen die op de vloer achterblijven altijd onmiddellijk.

6.Iets gemorst op je vloer? Ruim meteen op, zo voorkom je dat er zich vlekken vormen.

7.Gebruik nooit schurende of bijtende producten.

8.Zorg ervoor dat de vochtigheidsgraad in de kamer tussen de 40 en de 60% bedraagt. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger.

9.Hou je aan de onderhoudsinstructies die aangepast zijn aan jouw type vloer.

Je parket schoonmaken met water alleen is echter niet aan te raden. Zuiver water verwijdert immers alle natuurlijke oliën uit je houten vloer. Op termijn droogt het je parket helemaal uit, zodat vlekken dieper in het hout naar binnen dringen. Zorg er dus voor dat je je vloer altijd schoonmaakt met een goede parketreiniger, die het hout voedt en afdicht tegen vuil en vet.

Wat te doen bij vloerverwarming?

 

Als het vloeroppervlak zeer warm is (geldt ook voor kachel of open haard), houdt het dan enkel bij een droge reiniging van je vloer. Laat het oppervlak eerst afkoelen voor je de vloer gaat reinigen.

Onderhoudstips van Woca voor olie en geverniste vloeren

 

Ons assortiment producten voor interieurhout werd ontwikkeld met de nadruk op het voeden en beschermen van de natuurlijke eigenschappen, zodat het hout er jarenlang mooi uitziet.

 

Onze producten voor basisafwerking zijn ontwikkeld om het hout te beschermen, om een gezonde leefomgeving te scheppen en het leven van elk houten oppervlak te verlengen.

 

Binnenhout wordt na verloop van tijd vuil en dof. Daarom is het aanbevolen, voor het afwerken van het binnenhout, al het vuil te verwijderen. Een goede voorbereiding zal leiden tot een mooi en duurzaam resultaat. (intensiefreiniger)

 

Onze producten voor basisafwerking zijn ontwikkeld om het hout te beschermen, om een gezonde leefomgeving te scheppen en het leven van elk houten oppervlak te verlengen.

Onderhoudstips voor uw houten vloer: DO's and DON'Ts

1. Onthoud altijd om uw houten vloer vooraf te reinigen met WOCA Intensiefreiniger, ongeacht de houtsoort en de gekozen eindafwerking. WOCA Intensiefreiniger verwijdert efficiënt vuil, vet, zeep- en olieresiduen van het oppervlak, terwijl zal de reiniging leiden tot een betere opname van de afwerkingsproducten, zoals zeep, olie of lak.

 

**Woca intensiefreiniger steeds gebruiken met warm water !!!!

2. Gebruik WOCA Intensiefreiniger – en vermijd producten met een hoge PH-waarde

 

Wanneer u beslist om uw houten vloer te reinigen is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welk product u zal gebruiken, want u kunt heel snel met een ongewenst resultaat zitten. Bepaalde huishoudelijke artikelen bevatten een zodanig hoge PH-waarde wat zal leiden tot een verkleuring van het hout, zeker bij eikenhout. Bij het gebruik van WOCA Intensiefreiniger is dit uitgesloten.

 

WOCA Intensiefreiniger werd speciaal ontwikkeld voor het reinigen van houten oppervlakken, het is de ideale voorbereiding wanneer hout moet afgewerkt worden.

3. Wanneer 2 emmers gebruiken bij het reinigen van uw vloer?

Bij sterk vervuilde oppervlakken, raden wij aan om 2 emmers te gebruiken - 1 met de zeepmengeling en 1 met zuiver water om uw vuile mop in uit te spoelen. Deze methode zorgt ervoor dat u altijd met een propere schone mop uw vloer reinigt.

 

4. Zichtbare voetafdrukken bij uw pas gereinigde vloer?

Het probleem kan een overmatige dosering van zeep zijn. De dosering van onze verschillende WOCA zepen is zodanig berekend dat dit leidt tot een perfecte structuur en kwaliteit. De boodschap is om u te houden aan de voorgeschreven dosering. Indien er toch overmatig veel zeep werd gebruikt, reinigt u de vloer éénmalig met zuiver water of met WOCA Masterzeep teneinde de voetafdrukken op te lossen.

5. Zo eenvoudig kan het zijn

Het onderhoud van een geoliede vloer is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De oplossing heet WOCA Olie Conditioner.

 

WOCA Olie Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag. Door deze behandeling worden de tussenperiodes van het Groot Onderhoud verlengd. WOCA Olie Conditioner is een eenvoudig reinigingsmiddel, die net zoals gekende WOCA Natuurzeep wordt verwerkt.

 

Het beste resultaat wordt bereikt in combinatie met WOCA Natuurzeep ( gewoon onderhoud).

Let wel: Indien de houten vloer droog aanvoelt, dan zal het resultaat met WOCA Olie Conditioner niet optimaal zijn. In dergelijke situaties raden wij een groot onderhoud aan( reinigen met WOCA Intensiefreiniger en opnieuw oliën met WOCA Onderhoudsolie).

 

6. WOCA Intensiefreiniger vermindert oppervlaktespanningen

Het gebruik van WOCA Intensiefreiniger kan oppervlaktespanningen in elk type houten vloer verminderen. Oppervlaktespanningen zijn aanwezig, wanneer een afwerkings -of onderhoudsproduct niet heeft kunnen indringen. Dit fenomeen ziet men vaak bij nieuwe of uitgedroogde houten vloeren. Een dieptereiniging met WOCA Intensiefreiniger vermindert deze oppervlaktespanningen, waardoor de poriën van het hout worden geopend, en een optimaal resultaat wordt bekomen.

Onderhoud parket, vinyl, bamboe, kurk en laminaatvloeren

 

Vernisvloeren zijn erg makkelijk te onderhouden: regelmatig stofzuigen en dweilen met een goed uitgewrongen doek volstaat. Af en toe een parketpolish gebruiken, geeft uw vloer een opfrisbeurt en beschermt hem beter tegen vuil en krassen.

 

Je vernisvloer altijd mooi

 

 

Dankzij deze 5 extra tips blijft je gevernist parket er tiptop uitzien:

 

1. Zorg dat je dweil of poetsdoek altijd goed uitgewrongen is.

 

2. Gebruik altijd parketreiniger die geschikt is voor vernisvloeren.

 

3. Gebruik nooit agressieve detergenten of producten waarin amoniak of siliconen verwerkt werden.

 

4. Gebruik geen producten die wassen bevatten. Die kunnen later hechtingsproblemen veroorzaken bij het nabehandelen.

 

5. Verzorg uw vloer periodiek met een polish. Zo wordt uw parket extra beschermd.

 

Hoe uw geverniste vloeren onderhouden:

 

WOCA Vinyl- en Vernis Polish vormt een extra beschermlaag en camoufleert kleine krasjes. De laklaagwordt ontzien waardoor de levensduur van de beschermlaag verlengd wordt. De bestaande laag Vinyl- en Vernis Polish wordt bij iedere nieuwe applicatie verwijderd, zodat er geen dikke laag opgebouwd wordt. Voor elke nieuwe behandeling altijd eerst reinigen met WOCA Intensiefreiniger.

 

Devonatural Soft Cleaner is een reiniger voor regelmtige onderhoud:devonaturel soft cleaner reinigt, ontvet en zorgt voor een behoud van de natuurlijke kleur en glans van de vloer. Het laat geen resten na, is speciaal ontworpen voor regelmatig gebruik en zal de licht alkalische werking, zelfs bij te hoge dosering, geen schade brengen aan de vernislaag.

 

Tip: werk bij voorkeur met twee emmers. Zeker voor grotere oppervlakten. Eén emmer bevat zeepwater en wordt gebruikt om te dweilen of te moppen. De andere emmer bevat spoelwater. Telkens vóór u zeepwater neemt de dweil of mop spoelen in het spoelwater. Zo blijft uw zeepwater proper en voorkomt u een te snel vervuilende parketvloer.

Het juiste onderhoud van geverniste/gelakte oppervlakken

Als u beslist om uw gelakte vloer te onderhouden met een huishoudelijk reinigingsmiddel met een hoge pH-waarde dan zal dit langzaam uw toplaag aantasten, bijgevolg zal uw vloer niet meer beschermd zijn. In plaats daarvan adviseren wij om de reiniging uit te voeren met een speciaal ontwikkelde zeep.

 

Reiniging van geoliede houten vloeren

WOCA Natuurzeep is geschikt voor het reinigen van de meeste geoliede vloeren. Natuurzeep is een speciaal vervaardigde kwaliteitszeep, die dankzij zijn voedende eigenschappen de poriën in het hout dicht en beschermt tegen vuil en indringing van vloeistoffen. Wij raden aan om het reinigen & voeden van de vloer te combineren met WOCA Olie Conditioner, dit ieder seizoen. WOCA Olie Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag.

 

Zeepvlokken zijn niet aangeraden

Veel mensen beschouwen zeepvlokken als een ideaal schoonmaakmiddel voor diverse doeleinden. Echter, dit product heeft geen gunstige invloed op hout. Zeepvlokken zijn in principe ontvetters en drogen het hout uit, wat zorgt voor een verzwakking van zijn natuurlijke eigenschappen. Tevens wordt het risico op barsten en kieren vergroot.

Luchtvochtigheid

 

Geen vuiltje aan de lucht

Hout ademt. Afhankelijk van de luchtvochtigheid, neemt hout vocht uit de omgeving op en zet het uit. Omgekeerd krimpt het als het te droog is. Alhoewel meerlagenparket hiertegen beter bestand is dan massief parket, is een constant omgevingsklimaat toch belangrijk. De hygrometer van Lalegno monitort de luchtvochtigheid in uw woning en waarschuwt bij alarmerende waarden. Een luchtbevochtiger herstelt het klimaat snel en eenvoudig.

Wat te doen bij vloerverwarming

Als het vloeroppervlak zeer warm is(geldt ook voor kachel of open haard), hou het dan enke bij een droge reiniging van je vloer. Laat het oppervlak eerst afkoelen voor je de vloer gaat reinigen.

In de winter verwarmen we meer dan in de zomer en krijgen we droge lucht in onze woning:

 

Ban droge winterlucht met een luchtbevochtiger...

 

Wist je dat er winterkwaaltjes zijn die een luchtbevochtiger kan verhelpen? Te droge lucht kan namelijk droge huid of lippen, een verstopte neus of hoofdpijn veroorzaken. Maar ook houtkwaaltjes van je parket of houten meubelen ontstaan door te droge lucht. Een te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor lelijke zwarte kieren in uw parketvloer. Een luchtbevochtiger is in dit geval je redder in nood. Bij normale huiskamer temperatuur dient de luchtvochtigheid rond de 55% te liggen

Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft. In vele modellen te krijgen, zowel modern als in standaard wit zie onze webshop.

Onderhoudstip

Voor een hygiënische en optimale werking van de luchtbevochtiger dient deze regelmatig gereinigd en onderhouden worden.

Voor de reiniging aan de buitenkant enkel met een vochtig doek afwrijven en daarna goed afdrogen.

Voor de interne reiniging eventueel ontkalken. Na het ontkalken het onderste deel grondig uitspoelen en nog eens goed afdrogen alvorens u de bevochtiger weer in gebruik neemt.

Bij types met filtercassettes, dienen de filters minstens elke twee maanden vervangen te worden. Als de filtercassettes langer in gebruik blijven, kan enerzijds de bevochtigingsprestatie sterk afvallen en anderzijds de antibacteriële behandeling van de cassettes niet meer worden gewaarborgd

Waxen van parket

 

Zorg voor je gewaxt parket, afwerking niet vaak van toepassing maar er moet ook speciaal gereinigd worden: 

Bescherm je gewaxt parket meteen na plaatsing

Sommige vloeren kregen aan het eind van het productieproces een extra laagje met waxolie.

 

Het onderhoud van dit type vloeren is grotendeels vergelijkbaar met dat van geolied parket. Waxvloeren behandel je meteen na plaatsing met Lios Oil Conditionner, de wax care of de hardwaxolie.

 

Periodiek onderhoud kan met één van volgende producten:

• Lios Oil Conditioner

• Wax Care

• Hardwasolie

Reinigen kan met :

• Lios Soft Balm

• Milde Parketreiniger

Na intense vervuiling kan je een Intensiefreiniger gebruiken.